ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ




Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και τώρα Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί να στοχοποιήσει τη Χάγη με υπερηχητικούς πυραύλους που διαθέτουν πυρηνική ικανότητα μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για τη σύλληψη του Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Πούτιν.


Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τους δικαστές του ΔΠΔ να <<κοιτάξουν προσεκτικά τον ουρανό>> καθώς απείλησε να εξαπολύσει τον υπερηχητικό αντιπλοϊκό πύραυλο Onyx από Ρωσικό πλοίο εναντίον του δικαστηρίου.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία πρακτική αξία για την απόφαση σύλληψης. Οι συνέπειες όμως για το διεθνές δίκαιο θα είναι καταστροφικές. Αυτό σημαίνει κατάρρευση των θεμελίων, των αρχών του δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του αξιώματος του αναπόφευκτου της τιμωρίας. Κανείς τώρα δεν θα στρέφεται στους διεθνείς θεσμούς. Όλοι θα κάνουν συμφωνίες μεταξύ τους. Όλες οι ανόητες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και άλλων οργανισμών θα σκάσουν στα άκρα.
Έρχεται μια σκοτεινή παρακμή ολόκληρου του συστήματος των διεθνών σχέσεων.
Η εμπιστοσύνη εξαντλήθηκε. Όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τους πυραύλους. Κάποιος μπορεί κάλλιστα να φανταστεί μια ασήμαντη χρήση ενός υπερηχητικού Onyx από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης, αναφέρει ο Μεντβέντεφ.


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω που πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί, έγραψε ο ίδιος στο Twitter, προσθέτοντας ένα emoji από χαρτί υγείας. Η εξουσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι σχεδόν μηδενική, καθώς δεν έκανε τίποτα για να διερευνήσει τα εγκλήματα των Αμερικάνων σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Σε αναφορά της η dailymail, γράφει ότι ο δημοσιογράφος Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, απαίτησε πυρηνικό χτύπημα σε οποιαδήποτε δυτική χώρα που θα επιδιώξει να εφαρμόσει τη σύλληψη του Πούτιν. Ζήτησε να εξαπολυθεί ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Satan-2 στον <<άχαρο>> Γερμανό υπουργό Δικαιοσύνης Marco Buschmann, που είπε ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει σύλληψη εάν πατήσει το πόδι του στη Γερμανία. <<Θέλετε να ξυπνήσετε μια ρωσική αρκούδα; Θα κάνει κομμάτια την απαλή σας σάρκα>>. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία, όπως και η Ρωσία, δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. <<Για να ξέρουν, οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του εντάλματος σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι κήρυξη πολέμου και άμεσο πυρηνικό χτύπημα στη χώρα>>, είπε στους τηλεθεατές.

Να σημειωθεί ότι η Ειδική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Ουκρανία, ανέφερε ότι ο εκτοπισμός και η μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία προς τη Ρωσική επικράτεια, συνιστά έγκλημα πολέμου και κατηγόρησε τη Μόσχα για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ωστόσο ο επικεφαλής της Επιτροπής, δήλωσε ότι δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για γενοκτονία.



Σχόλια