ΠΟΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ; ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν, θεωρώντας τον ύποπτο για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες ότι οι δυνάμεις της διέπραξαν τέτοιου είδους εγκλήματα κατά τη διάρκεια της εισβολής στη χώρα, ενώ τα πάντα είναι έτοιμα για την πλήρη συνεργασία σε διαφόρους τομείς Πεκίνου και Μόσχας.

ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου, καθώς το Πεκίνο θέλει να δείξει υποστήριξη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ παράλληλα προωθεί ένα ειρηνευτικό σχέδιο με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία. ΚΙΝΑ και ΡΩΣΙΑ  θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για την εμβάθυνση σχέσεων πλήρους συνεργασίας και στρατηγικής σχέσης που εισέρχονται σε νέα εποχή, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Ρωσία του Κινέζου προέδρου την προσεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, μία είδηση που αναμεταδίδουν Δυτικά Μέσα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα υπογράψουν διακήρυξη για την έναρξη μιας <<νέας εποχής>> στις ρωσοκινεζικές σχέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο. Θα υπογραφεί επίσης κείμενο που αναφέρεται στη ρωσοκινεζική συνεργασία με χρονικό ορίζοντα το 2030, καθώς και δέκα ακόμη συμφωνίες.

Στην ατζέντα και η σύγκρουση στην Ουκρανία

Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα τη μετριοπαθή και ισορροπημένη θέση των Κινέζων ηγετών για το θέμα αυτό, δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, υπογραμμίζοντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συνομιλιών τους. Η Μόσχα δέχεται θετικά την πρωτοβουλία της Κίνας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία στη βάση ενός εγγράφου που δημοσιεύτηκε στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου. Πούτιν και Σι θα μιλήσουν για συνεργασία και στον στρατιωτικοτεχνικό τομέα και σε αυτόν της ενέργειας, σύμφωνα με τον Ουσακόφ, ο οποίος διεμήνυσε ότι <<οι δύο πλευρές εμπιστεύονται η μια την άλλη εξίσου>>.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια