ΠΡΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ. ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


Παρά του ότι.....η ιστορία έχει δείξει ότι μερικές φορές οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν σε ειρήνη αλλά σε περισσότερο πόλεμο.
Βild

Diese Pläne nutzen nur Putin. Αυτά τα σχέδια ωφελούν μόνο τον Πούτιν. 

Ο λαός της Ουκρανίας δεν θέλει τίποτα περισσότερο από την ειρήνη. Γνωρίζει όμως ότι όσα ακούγονται από το Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον μπορεί να είναι επικίνδυνα για την Ουκρανία. Γιατί; Διότι κάθε συμφωνία, κάθε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε ένα πράγμα: Η Ρωσία αγόρασε χρόνο και τελικά επιτέθηκε σε ολόκληρη την Ουκρανία. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο καγκελάριος Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν λέγεται ότι προέτρεψαν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι σε μια συνάντηση στο Παρίσι να σκεφτεί τις συνομιλίες με τον Πούτιν. ︎

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία, η κυβέρνηση υποστηρίζει κεκλεισμένων των θυρών ότι η Ουκρανία έχει μέχρι το φθινόπωρο για να κερδίσει ξανά περιοχές. Εάν αυτό δεν πετύχει ή μόνο εν μέρει, πρέπει να υπάρξει αυξημένη πίεση για διαπραγματεύσεις.

Εάν τα Ουκρανικά στρατεύματα, δεν καταφέρουν μέχρι το προσεχές φθινόπωρο να επιτύχουν στο πεδίο της μάχης σοβαρό χτύπημα εναντίον της στρατιωτικής μηχανής των Ρώσων, τότε η Δύση είναι σαφής: Με τη βοήθεια νέων όπλων, θα δοθεί στην Ουκρανία η ευκαιρία να ανακαταλάβει περισσότερα κατεχόμενα εδάφη πριν από την πτώση. Εάν αποτύχουν οι αντεπιθέσεις, η πίεση στο Κίεβο να διαπραγματευτεί με το Κρεμλίνο θα αυξηθεί. 

Λίγες ημέρες πρίν, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι, σχετικά για την προτροπή από τον Εμανουέλ Μακρόν για διάλογο με τη Ρωσία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου, είχε δηλώσει στην Corriere della Sera: Θα είναι ένας αποτυχημένος διάλογος. Ο Μακρόν χάνει το χρόνο του. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τη θέση της Ρωσίας.


Σχόλια