ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΙΝΑ

 

Προετοιμασία των δυνάμεων εναέριας κινητικότητας 

Σύμφωνα με τον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Michael Minihan, σε δύο χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα εγκλωβιστούν σε ένοπλες συγκρούσεις. Το αναφέρει με υπόμνημα του στους διοικητές της Διοίκησης Αεροπορικής Κινητικότητας, όπως αναφέρουν Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το τμήμα στρατευμάτων είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και τον εναέριο ανεφοδιασμό.
<<Ελπίζω να κάνω λάθος>> αναφέρει ο στρατηγός, αλλά μάλλον θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

Ο ίδιος, αναφέρεται στις φιλοδοξίες του αρχηγού κράτους της Κίνας Σι Τζινπίνγκ να ενσωματώσει το νησί της Ταϊβάν στη Λαϊκή Δημοκρατία, εάν χρειαστεί και με τη βία. Ο Σι εξασφάλισε την τρίτη του θητεία και συγκάλεσε το πολεμικό του συμβούλιο τον Οκτώβριο. Οι προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν είναι το 2024 και θα μπορούσαν να δώσουν στον Σι μια δικαιολογία. Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι επίσης το 2024 και θα αποσπάσουν την προσοχή της χώρας. Η ομάδα, η αιτία και η ευκαιρία του Σι οδεύουν προς το 2025, είπε ο στρατηγός.

Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους φοβούνται ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Πεκίνο θα μπορούσε να προσπαθήσει να εισβάλει στην Ταϊβάν. 

Η Κίνα κατηγορείται επίσης ότι συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασης στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι Αμερικανοί συνεχίζουν να τονίζουν ότι θα σταθούν στο πλευρό της νησιωτικής δημοκρατίας σε περίπτωση εισβολής.
Ο στρατηγός ζητά απευθείας από τους υφισταμένους του να εξασκηθούν στη σκοποβολή: Πυροβολήστε σε έναν στόχο επτά μέτρα μακριά, στοχεύστε το κεφάλι. Θέλουμε να διατηρήσουμε έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ειρηνικό.

Μια εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα: Οι οδηγίες του Minihan υποστηρίζουν τις προσπάθειες προετοιμασίας των δυνάμεων εναέριας κινητικότητας για μελλοντικές συγκρούσεις εάν αποτύχει η αποτροπή, ανέφερε. Το Πεντάγωνο λέει ότι η Κίνα είναι η καθοριστική πρόκληση για το Υπουργείο Άμυνας και ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με συμμάχους.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
Washington Post
Stern

Σχόλια