ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΤΑ ΟΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΤΑ ΟΠΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Oι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία είναι ο δρόμος για την ειρήνη. Ο μόνος τρόπος για μια ειρηνευτική συμφωνία είναι να πειστεί ο Πούτιν ότι δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για το ΝΑΤΟ εάν ο Πούτιν κέρδιζε αυτόν τον πόλεμο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, στη συνάντηση των υποστηρικτών της δυτικής Ουκρανίας στο Ramstein την Παρασκευή, θα ανακοινωθεί η παράδοση βαρύτερων και πιο σύγχρονων οπλικών συστημάτων στους Ουκρανούς.  

Η συζήτηση μεταξύ των Δυτικών Εταίρων επικεντρώθηκε κυρίως στα Γερμανικά άρματα μάχης τύπου «Leopard 2». Προς το παρόν ο καγκελάριος Σόλτς έχει εμποδίσει την παράδοση των τανκς, υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία δεν πρέπει να το κάνει μόνη της.
Την ίδια στιγμή η Πολωνία και άλλες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θέλουν να προμηθεύσουν τα δικά τους άρματα μάχης «Leopard» στην Ουκρανία και πιέζουν για την απαραίτητη έγκριση από τη χώρα κατασκευής Γερμανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, κάλεσε τη Δύση να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων. Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας πρέπει να είναι ταχύτερος από τις τεράστιες πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας. Η προμήθεια Δυτικών αρμάτων μάχης πρέπει να αποτρέψει άλλη μια εισβολή των Ρωσικών αρμάτων, ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του στο Νταβός.

tagesschau

Σχόλια