ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

 


Επεισόδια για πολλή ώρα έλαβαν χώρα στο κέντρο των Βρυξελλών μετά την λήξη της αναμέτρησης του Βελγίου με το Μαρόκο στο Κατάρ, όπου η ομάδα της Αφρικής
νίκησε με 2-0.

Οι Μαροκινοί που κατοικούν στο Βέλγιο όταν ακυρώθηκε γκολ του Μαρόκο στο πρώτο ημίχρονο άρχισαν να αντιδρούνε και μετά το ματς βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν αλλά συνδύασαν τις εκδηλώσεις χαράς με επεισόδια. Έστησαν οδοφράγματα, οχήματα και καταστήματα καταστράφηκαν, με την αστυνομία να επεμβαίνει με αύρα που εκτόξευσε νερό αλλά και δακρυγόνα ώστε να διαλύσει το πλήθος.

Ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλος,  καταδίκασε τα επεισόδια. <<Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Κάλεσα την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις, ενώ σε πολλούς δρόμους συνοικιών όπως το Μόλενμπεκ, όπου διαμένει μεγάλο κομμάτι της εν λόγω μειονότητας, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία>>.

Σχόλια