ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας συνέλαβε τον Κούρδο ακτιβιστή Znar Bozkurt που βρίσκεται στη χώρα από την ηλικία των 18 ετών, για σπουδές και εργασία, όταν έφυγε κυνηγημένος από την Τουρκία καθώς διώχθηκε για πολιτική δραστηριοποίηση στο κουρδικό κόμμα HDP, που ψηφίστηκε από εκατομμύρια πολίτες.

Είναι ένας από τους τουλάχιστον 40 Κούρδους που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Τουρκίας, η οποία πλέον απαιτεί την απέλαση τους από την Σουηδία και την παράδοση τους στις τουρκικές αρχές, ως όρο για να εισέλθει η σκανδιναβική χώρα στο ΝΑΤΟ. Οι Κούρδοι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα όταν ζήτησαν μόνιμη άδεια παραμονής ή άσυλο στη Σουηδία. Η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης τους αρνήθηκε και αποφάσισε την απέλαση.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν είναι ύποπτος ή έχει διαπράξει εγκλήματα στη Σουηδία. Όλοι ωστόσο υποστηρίζουν το κουρδικό κίνημα – το οποίο βρίσκεται σε σύγκρουση με το τουρκικό καθεστώς. Αυτός είναι ο λόγος της στοχοποίησής τους.

Την ίδια στιγμή στην Σουηδία βρίσκονται χιλιάδες ισλαμιστές, πολλοί εκ των οποίων έχουν διαπράξει και ποινικά εγκλήματα. Παραμένουν όμως κανονικά στη χώρα, σε αντίθεση με τους Κούρδους που ζουν, εργάζονται και είναι πραγματικοί πολέμιοι της τρομοκρατίας.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  sweden.postsen.com/news




Σχόλια