Ο ΜΑΚΡΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΛΟΓΩ DNA

 

Απέρριψε αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε μοριακό Ρωσικό τεστ Covid-19 κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία ο Μακρόν, επειδή ήθελε να αποτρέψει τη Ρωσία να αποκτήσει το DNA, επιβεβαίωσαν δύο πηγές από το περιβάλλον του Μακρόν στο πρακτορείο Reuters.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν Μακρόν και Πούτιν να κάθονται σε αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού, προκειμένου να συζητήσουν την Ουκρανική κρίση, με διπλωμάτες να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν ενδεχομένως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα.

Οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτοκόλλου του επικεφαλής του Γαλλικού κράτους, είπαν στο Reuters ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: Είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι Ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν, είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό σήμανε όχι χειραψίες και ένα μακρύ τραπέζι.

Πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα Ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρηση του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία. <<Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα>>.


Σχόλια