ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ

 

 

Μία 70χρονη ηλικιωμένη, έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30ευρώ το περασμένο Σάββατο, σε Σούπερ Μάρκετ στο Ίλιον Αττικής. Εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους του καταστήματος, οι οποίοι ειδοποίησαν για το συμβάν την αστυνομία. Όταν εμφανίσθηκαν οι αστυνομικοί οι πελάτες αντέδρασαν, ζητώντας να μην οδηγήσουν στο αυτόφωρο την συλληφθείσα, υπήρξαν και κάποιοι που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό για να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες. Ο υπεύθυνος όμως είπε ότι έχει πολύ αυστηρές εντολές και δεν μπορεί να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλία σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι όπως είπε η ίδια: <<Από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά>>. Ανέφερε ότι έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟPEN, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της, ωστόσο η επιχείρηση επέμενε να κάνει μήνυση. Γείτονες της γυναίκας πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, ωστόσο η επιχείρηση αρνήθηκε λέγοντας ότι είναι πολιτική της να μην αποσύρει τέτοιου είδους μηνύσεις.

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, ανέφερε πως <<πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών της αυτός ο διασυρμός>>.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιλίου, θα γίνει προσπάθεια να ζητηθεί από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει εφικτό.

 

Σχόλια