ΣΟΥΗΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ COVID. ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.

 

Η Σουηδία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά του COVID σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Britta Bjorkholm, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη δεν υπερτερούν των κινδύνων.

<<Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, με χαμηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια για τα παιδιά, δεν βλέπουμε κανένα σαφές όφελος από τον εμβολιασμό τους>>, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας. Πρόσθεσε ότι η απόφαση θα μπορούσε να επανεξεταστεί εάν αλλάξει η έρευνα ή εάν μια νέα παραλλαγή άλλαζε την πανδημία. Τα παιδιά σε ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν ήδη να κάνουν το εμβόλιο. 

Η Σουηδία κατέγραψε περισσότερα από 40.000 νέα κρούσματα στις 26 Ιανουαρίου, έναν από τους υψηλότερους καθημερινούς αριθμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τις περιορισμένες δοκιμές. Ενώ το τέταρτο κύμα έχει καταρρίψει τα καθημερινά αρχεία μόλυνσης, η υγειονομική περίθαλψη δεν είναι υπό την ίδια πίεση όπως κατά τα προηγούμενα κύματα. Την Πέμπτη, 101 ασθενείς με COVID χρειάστηκαν εντατική θεραπεία, πολύ κάτω από τους περισσότερους από 400 ασθενείς την άνοιξη του 2021. Συνολικά, σχεδόν 16.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον COVID στη Σουηδία από την έναρξη της πανδημίας. Η κυβέρνηση της Σουηδίας επέκτεινε την Τετάρτη τους περιορισμούς, οι οποίοι περιελάμβαναν περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για εστιατόρια και ανώτατο όριο προσέλευσης σε εσωτερικούς χώρους, για δύο εβδομάδες, αλλά είπε ότι ελπίζει να τους καταργήσει στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ

REUTERS








Σχόλια