ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Τελευταία είδηση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα αυστραλιανά ΜΜΕ, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τον πατέρα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη από τις αρχές με σκοπό την απέλασή του.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι, δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε την έφεση που άσκησε κατά των Αρχών της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας του επειδή δεν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο δικαστής αναφέρθηκε και στον τρόπο που χειρίστηκαν οι συνοριακές αρχές τον Σέρβο αθλητή, μόλις εκείνος έφτασε στη χώρα, αναφέροντας: Το θέμα για το οποίο είμαι κάπως ταραγμένος είναι τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος, αναφερόμενος στις συνοριακές αρχές που ανακάλεσαν τη βίζα του Τζόκοβιτς, ενώ είχε την ιατρική εξαίρεση στα χέρια του. Ο δικαστής Κέλι είπε ότι ο σταρ του τένις είχε παράσχει στοιχεία από έναν καθηγητή και έναν εξαιρετικά καταρτισμένο γιατρό, σχετικά με μια ιατρική εξαίρεση. Και διέταξε την κυβέρνηση να καλύψει τα δικαστικά έξοδα του Τζόκοβιτς. 

Όπως αναφέρει η <<Telegraph>>, ο 20 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ θα έπρεπε να είχε αφεθεί ελεύθερος εντός μιας ώρας και να του επιστραφεί το διαβατήριο  μετά από μια δραματική κατάληξη μιας παράξενης ημέρας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Ωστόσο, το φιάσκο απειλεί να συνεχιστεί αφού αποκαλύφθηκε αμέσως μετά την ετυμηγορία ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας διατήρησε το δικαίωμα να ασκήσει προσωπική εξουσία για να ανακαλέσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς.

Αμέσως μετά την απόφαση, ο Κρίστοφερ Τραν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την αυστραλιανή κυβέρνηση, ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ επιφυλάσσεται της προσωπικής της εξουσίας να απομακρύνει τον Τζόκοβιτς από την Αυστραλία και είπε ότι εξετάζουν μια δεύτερη ειδοποίηση ακύρωσης. Σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, τα έγγραφα του αθλητή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό κατά της Covid-19. Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ανέφεραν ότι ο Σέρβος τενίστας νόσησε από κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου. Στην Αυστραλία όμως δεν ισχύει η δυνατότητα να εισέρχονται στη χώρα όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο έστω κι αν νόσησαν.

Έλληνες και Σέρβοι ομογενείς που περίμεναν έξω από το δικαστήριο της Μελβούρνης την απόφαση, ξέσπασαν σε συνθήματα κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας.

Σε πολλές χώρες πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις υπέρ του Τζόκοβιτς, ενώ ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε για <<πολιτικό κυνήγι μαγισσών>>, στηρίζοντας τον αθλητή της χώρας του. Μεταξύ των άλλων και ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαβεβαίωσε τον Τζόκοβιτς σε μήνυμά του ότι εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο προσεύχονται γι' αυτόν.



Σχόλια