ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡFIΖER ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2096


Ο οργανισμός PHMPT (Επαγγελματίες της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής για τη Διαφάνεια) κατέθεσε αίτημα με βάση το Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης και το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών FDA, αναγκάστηκε με δικαστική απόφαση να παραδώσει όλα τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Pfizer για την Covid.
Έτσι έρχονται στη δημοσιότητα έγγραφα από τον FDA τα οποία σχετίζονται με την έκτακτη άδεια χορήγησης στο εμβόλιο BNT162B2 της Pfizer.

Στην Έκθεση προς την FDA, ένα έγγραφο 38 σελίδων που συντάχθηκε από την Pfizer, στις 28/2/2021, με τίτλο <<Σωρευτική Ανάλυση των Αναφορών των Ανεπιθύμητων Συμβάντων μετά την Εξουσιοδότηση του PF-07302048 (BNT162B2) που ελήφθησαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021>>, αποκαλύπτεται ένα μικρό μέρος της αλήθειας για τις παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer, που χορηγήθηκε σε όλο τον κόσμο.

Στην μόλις τριών μηνών περίοδο των κλινικών δοκιμών κατά την οποία αναφέρονται τα δεδομένα από την Pfizer, καταγράφηκαν 42.086 περιπτώσεις, με 158.893 παρενέργειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι κάθε άνθρωπος θα είχε εμφανίσει κατά μέσο όρο περίπου 4 παρενέργειες. 

Η συνολική ύλη αδειοδότησης ανέρχεται  σε 360.000 σελίδες. Το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, δικαιολογήθηκε ότι έχει μόνο 10 υπαλλήλους και 400 αιτήματα να επεξεργαστεί, εκτός αυτού της Pfizer.

Ο δικηγόρος Aaron Siri, κατέθεσε το σχετικό αίτημα στην FDA με βάση το νόμο FOIA, ώστε να βγούν στο φώς τυχόν παράνομες ενέργειες από κυβερνητικές ρυθμιστικές υπηρεσίες επί δεκαετίες.

Ο FDA είχε ζητήσει να επιβληθεί εμπάργκο στην αποκάλυψη των φακέλων της Pfizer μέχρι το 2076 και στη συνέχεια μέχρι το 2096. Τώρα που τα πράγματα <<σκούρηναν>>, υποστήριξε ότι για να μελετηθούν τα δεδομένα θα πρέπει να αποδεσμεύει 80.000 σελίδες εγγράφων το μήνα. Το δικαστήριο απέρριψε τις εντάσεις του FDA και διέταξε την άμεση δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Παρά το γεγονός ότι η FDA παρέδωσε 12.000 σελίδες από τις 451.000, τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά.

Όπως είχε αναφέρει από τα τέλη του προηγούμενου μήνα το πρακτορείο Reuters: Τα αιτήματα για το Freedom of Information Act σπάνια είναι γρήγορα, αλλά όταν μια ομάδα επιστημόνων ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μοιραστεί τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε για την αδειοδότηση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer, η απάντηση ξεπέρασε το τυπικό γραφειοκρατικό. Όπως και μετά από 55 χρόνια. Αυτός είναι ο χρόνος που η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων στα δικαστικά έγγραφα αυτή την εβδομάδα προτείνει ότι θα πρέπει να δοθεί για να επανεξεταστεί και να αποδεσμευτεί ο θησαυρός των εγγράφων που σχετίζονται με το εμβόλιο που ανταποκρίνονται στο αίτημα. Εάν ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Τέξας συμφωνήσει, οι ενάγοντες της Δημόσιας Υγείας και των Επαγγελματιών Ιατρών για τη Διαφάνεια μπορούν να περιμένουν να δουν το πλήρες αρχείο το 2076. Ο νόμος FOIA του 1967 απαιτεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαντούν σε αιτήματα πληροφοριών εντός 20 εργάσιμων ημερών. Ωστόσο, ο χρόνος που χρειάζεται για να λάβετε πραγματικά τα έγγραφα <<θα ποικίλλει>> ανάλογα με την πολυπλοκότητα του αιτήματος και τυχόν συσσωρευμένα αιτήματα που εκκρεμούν ήδη στην υπηρεσία.

 Οι δικηγόροι του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπούν την FDA σημειώνουν στα δικαστικά έγγραφα ότι οι ενάγοντες αναζητούν μια τεράστια ποσότητα υλικού που σχετίζεται με το εμβόλιο - περίπου 329.000 σελίδες. Οι ενάγοντες, μια ομάδα περισσότερων από 30 καθηγητών και επιστημόνων από πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένων των Yale, Harvard, UCLA και Brown, κατέθεσαν μήνυση τον Σεπτέμβριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας, ζητώντας ταχεία πρόσβαση στα αρχεία. Λένε ότι η κοινοποίηση των πληροφοριών θα μπορούσε να βοηθήσει να καθησυχαστούν οι σκεπτικιστές του εμβολίου ότι το εμβόλιο είναι πράγματι ασφαλές και αποτελεσματικό και επομένως να αυξήσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο της Pfizer.

Η δικαστική δικηγόρος του πολιτικού τμήματος Courtney Enlow παρέπεμψε το αίτημα για περαιτέρω σχολιασμό στο γραφείο δημοσίων υποθέσεων του DOJ, το οποίο δεν απάντησε. Οι δικηγόροι των εναγόντων υποστηρίζουν ότι το αίτημα τους πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας και ότι η FDA θα πρέπει να δημοσιεύσει όλο το υλικό το αργότερο στις 3 Μαρτίου 2022.


Σχόλια