ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ; ΠΟΣΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΩ ΤΟΝ 6O ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.



Ο ΑΠΟΤΥΧΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 60

Το πλήθος κόσμου και τις ουρές των πολιτών άνω των 60 ετών, προς εμβολιασμό σε πρώτο ραντεβού, μέσα από τα λεγόμενα διαφόρων ΜΜΕ, ήρθε να αποκαλύψει αριθμητικά ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Σύμφωνα με τον ίδιο στα εμβολιαστικά κέντρα η προσέλευση είναι μικρή. Αναλυτικά από τους 600.000 ανεμβολίαστους Έλληνες πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν κλείσει ραντεβού 88.000. Και συγχρόνως παρά τα ραντεβού δεν πήγαν όλοι στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Δυστυχώς και χωρίς να θέλω να χαλάσω αυτό το κλίμα ευωχίας που υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών, από τους 600.000 ανεμβολίαστους άνω των 60, οι 88.000 μόνο έχουν κλείσει ραντεβού. Κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1/6. Αυτό δεν είναι καλό.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν πείθονται οι πολίτες μέσω της υποχρεωτικότητας, είχε διαμηνύσει η Ασημίνα  Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.  <<Δεν είναι θέμα lockdown, είναι θέμα να προσέξουμε ο καθένας τον εαυτό μας, τους δικούς μας, τις οικογένειες μας και τους φίλους μας. Δημιουργούμε ένα διχασμό στον κόσμο, αντί να πάμε όλοι μαζί με ένα πνεύμα ομόνοιας και κοινωνικότητας και να πούμε ότι έχουμε πανδημία για να προσέξουμε. Πέρυσι τέτοια εποχή, που είχαμε lockdown, είχαμε αντίστοιχο αριθμό νεκρών. Αλλά και το γεγονός ότι εφαρμόσαμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, δεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμών. Αστυνομικού τύπου μέτρα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα>>.

 

Σχόλια