ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΟ

 

Στις βόρειες επικράτειες, άνθρωποι που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό, μεταφέρονται με τη βία στον καταυλισμό καραντίνας του Χάουαρντ Σπρίνγκς που βρίσκεται στο Ντάργουιν. Τό έργο, επιτελεί ο στρατός της Αυστραλίας, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ. 

Είναι η συνέχεια της ανακοίνωσης ενός σχεδόν καθολικού lockdown στις κοινότητες του Binjari και του κοντινού Rockhole από το βράδυ του Σαββάτου.

The Australian army has begun forcibly removing residents in the Northern Territories to the Howard Springs quarantine camp located in Darwin, after nine new Covid-19 cases were identified in the community of Binjari.

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

O καταυλισμός καραντίνα στο Howard Springs έχει χωρητικότητα 3000 ατόμων. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός  της βόρειας Επικράτειας, Michael Gunner: Οι κάτοικοι του Binjari και του Rockhole μπορούν να φύγουν από τις κατοικίες τους για πέντε λόγους. Για αγορά τροφίμων και προμηθειών, άσκηση έως και δύο ώρες, θέμα υγείας, εργασία ή εκπαίδευση, εάν δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι, όπως και για να εμβολιαστεί στην πλησιέστερη δυνατή τοποθεσία. <<Είναι πολύ πιθανό περισσότεροι κάτοικοι να μεταφερθούν σήμερα στο Χάουαρντ Σπρινγκς, είτε ως θετικοί είτε ως στενές επαφές των θετικών. Έχουμε ήδη εντοπίσει 38 στενές επαφές από το Μπιντζάρι, αλλά αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Αυτοί οι 38 μεταφέρονται τώρα>>. Και συνέχισε: Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό χθες το βράδυ. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη περίπου 20 στελεχών του αυστραλιανού Στρατού καθώς και στρατιωτικών φορτηγών για να βοηθήσουν στη μεταφορά των θετικών περιπτώσεων και των στενών επαφών τους.

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Ο αστυνομικός επίτροπος της περιοχής Jamie Chalkner, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η  μετακίνηση των θετικών κρουσμάτων σε στρατόπεδα καραντίνας μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην ψυχική τους ισορροπία, αλλά θα το κάνουν έτσι και αλλιώς. Η μεταφορά θα γίνει.

Σχόλια