ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΟ AUSTRALIAN OPEN.

O Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις, έχει αρνηθεί να αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί, με τον πατέρα του να δηλώνει στο Σερβικό κανάλι TV Prva ότι η απαίτηση των Αυστραλών για εμβολιασμό των παικτών ισοδυναμεί με εκβιασμό. 

Ο Σρέντιαν Τζόκοβιτς, μεταξύ άλλων ανέφερε: Δεν ξέρω ούτε εγώ αν και πότε θα κοινοποιήσει το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ντροπιαστική για έναν παίκτη που έχει κερδίσει 9 τίτλους στη Μελβούρνη. Φυσικά και θέλει να παίξει γιατί είναι αθλητής. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας που θα θέλουν να τον δουν ξανά. Όμως υπό αυτές τις συνθήκες εκβιασμού μάλλον δεν θα παίξει. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα.

Το τεράστιο ζήτημα πού προέκυψε για τις συμμετοχές στο τουρνουά τένις της Αυστραλίας, καθώς έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν, από την κυβέρνηση της Μελβούρνης, φέρνει στο φώς τις αντιθέσεις, τις προστριβές αλλά και τον διαχωρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, ακόμα και στον κόσμο των αθλημάτων.

Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (που συμφωνεί με Τζόκοβιτς), Στέφανος Τσιτσιπάς και άγνωστο ακόμα πόσοι άλλοι τενίστες με τα τωρινά δεδομένα, είναι αδύνατον να αγωνιστούν στο Αυστραλιανό Γκραν Σλαμ, γιατί δεν το επιτρέπουν οι Αυστραλοί εκβιάζοντας για υποχρεωτικό εμβολιασμό. 

Να σημειωθεί ότι ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννιά τίτλους στο Australian Open, ενώ συνολικά έχει 20 τίτλους Γκραν Σλαμ, ρεκόρ που μοιράζεται με τούς Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ. Συνολικά έχει ξεπεράσει τους 70 τίτλους στην καριέρα του.

Σχόλια