ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID

Η Merck, η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές που πραγματοποίησε για το χάπι κατά της Covid που παρασκεύασε, στέφθηκαν με επιτυχία. Θα  καταθέσει άμεσα αίτηση ώστε να εγκριθεί η κυκλοφορία του στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, FDA.

Η χορήγησή του με τέσσερα χάπια, δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες, θα περιορίζει σχεδόν κατά το ήμισυ το ποσοστό θανάτων και νοσηλειών, για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εφόσον χορηγηθεί στο αρχικό στάδιο της νόσησης, αναφέρει η εταιρεία.

Ο Γενικός Διευθυντής Rob Davis της Merck σε συνέντευξή του ανέφερε ότι σχεδιάζει να υποβάλει αιτήσεις και στις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών ανά τον πλανήτη. <<Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα>>, δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. <<Δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο, δεν χρειάζεται καν να πας στο εμβολιαστικό κέντρο. Είναι ένα χάπι που μπορείς να το λάβεις στο σπίτι σου>>.

Η Elizabeth Duke, ερευνήτρια στο Κέντρο Ερευνών Fred Hutch του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων στις ΗΠΑ όπου γίνονται κλινικές μελέτες για τη δραστική ουσία Μolnupiravir, δήλωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να χορηγηθεί στον καθένα, σε ένα νοικοκυριό ή σε ένα σχολείο σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος. 

Η Merck αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του 2021 έχει τη δυνατότητα να παράγει 10 εκατ. δόσεις του φαρμάκου, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό πολλές από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, μεταξύ αυτών και την μετάλλαξη Δέλτα. 


 

Σχόλια