ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΙΟΥ ΜΙΛΑΕΙ;


Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος:  

Ο εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος και να πάει να εμβολιαστεί. 

Το να αφήνουμε την ατομική ελευθερία στον καθένα έχει και ένα όριο.

Έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες και έχει φανεί ότι τα εμβόλια χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, κυρίως για την ήπια νόσο και για την πιθανότητα να μεταδώσεις τη νόσο στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο. Εκεί χρειάζεται να κάνεις την τρίτη δόση.

Η εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού απαιτεί αυστηρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το εμβόλιο. 

Μη φοβάται κανείς ότι αν κάνει την τρίτη δόση θα πάθει κάτι.  Έχει νόημα για όσους εμβολιάστηκαν Ιανουάριο, Φεβρουάριο ή Μάρτιο να κάνουν τρίτη δόση.

Η ανοσία των νέων και λόγω της ηλικίας τους και λόγω του πρόσφατου εμβολιασμού τους, δεν δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα εάν σε ένα κλειστό μπαρ υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι νέοι.

ΥΓ* Πέθανε 32χρονος εμβολιασμένος στην Λάρισα. Δεν είναι ο μόνος στο οικογενειακό του περιβάλλον που νοσούσε, καθώς ο πατέρας του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Λαμία, ενώ ένα ακόμη ηλικιωμένο άτομο της οικογενείας του νοσηλεύεται στην Καρδίτσα. 

Σχόλια