ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή Αχλάδι της Β. Εύβοιας αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μαζί με τον πρόεδρο του χωριού συστήνουν στους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή, επειδή αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία που έρχεται τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του adventureevia.gr, οι αρχές ενημερώνουν τους κατοίκους ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στην Αγία Άννα και τους συστήνουν να εκκενώσουν το χωριό πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία «Μπαλλος» γιατί στη συνέχεια η μεταφορά τους μπορεί να είναι αδύνατη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν δέχτηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. 

Οι κάτοικοι στις Ροβιές, όπως και σε άλλες περιοχές, έχουν θωρακίσει τα σπίτια τους με δεκάδες σάκους από άμμο. Οι δήμαρχοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού επιτηρούν στενά τις εργασίες που γίνονται σε αγωγούς και φρεάτια, ενώ στη Γαλατσώνα ολοκληρώνεται ο αγωγός ομβρίων υδάτων.

Στον Λήλαντα ποταμό έχουν κλειστεί όλες οι διαβάσεις, κάτοικοι έχουν απομακρύνει τα αυτοκίνητά τους και έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης όπου αναφέρει ότι κλείνουν τα σχολεία της περιοχής:

“Λόγω της κακοκαιρίας που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένουμε να πλήξει τον Δήμο μας η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά,το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή για λόγους ασφαλείας”

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλλούν και με το 112 αν χρειαστεί. 

Σχόλια