ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΕΕΙ....

ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ  

24.07.2017

Το  Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες 
BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC ως αναδόχους, προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας. Η έκδοση θα γίνει αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου. Σκοπός η άντληση 4,03 δισ. ευρώ. Στόχος  επιτόκιο κάτω από 4,95%, με το ίδιο επιτόκιο δηλαδή με το οποίο δανείστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014.

Οι πληροφορίες λένε πως το βιβλίο προσφορών έχει ήδη ανοίξει και η έκδοση θα ολοκληρωθεί αύριο.

Τραπεζικοί κύκλοι χαρακτήριζαν την έκδοση «κλεισμένη». Αφήνουν μάλιστα να διαρρεύσει ότι στόχος είναι η υπερκάλυψη τρεις φορές των αιτούμενων κεφαλαίων με επιτόκιο το οποίο θα είναι γύρω στο  4,5%. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι αποδόσεις των Ευρωπαϊκών ομολόγων εξακολουθούν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, θετικό γεγονός, που θα οδηγήσει θεσμικούς επενδυτές και funds που κυνηγούν υψηλές αποδόσεις στήν αγορά  των Ελληνικών χρεογράφων.
 Εξ' άλλου το Ελληνικό πενταετές ομόλογο θα ωριμάσει πολύ πριν από τα Ευρωπαϊκά δάνεια και αυτό δίνει στους επενδυτές μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Και παρά του ότι κάποιοι επενδυτές  ανησυχούν για το Ελληνικό χρέος, η αγορά  δείχνει ότι η ζήτηση θα παραμερίσει την ανησυχία.
  
Το ομόλογο είναι Αγγλικού Δικαίου. Η διαφορά των ομολόγων που τελούν υπό Αγγλικό δίκαιο είναι πως ενσωματώνουν Ρήτρες Συλλογικής Δράσης προκειμένου να καθίσταται δυνατή η διαδικασία τροποποίησης των όρων αποπληρωμής των ως άνω ομολόγων με την έγκριση από μια ενισχυμένη πλειοψηφία των ομολογιούχων, χωρίς να μπορεί να εμποδιστεί από μια μειοψηφία. Δίνει δηλαδή πρόσθετες διασφαλίσεις στους επενδυτές. Η επιλογή αυτή έγινε για τεχνικούς αποκλειστικά λόγους που σχετίζονται με την προσπάθεια η νέα έκδοση να είναι ελκυστική, να έχει το χαμηλότερο δυνατόν επιτόκιο, αλλά και να ενσωματώνει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα ήδη διαπραγματεύσιμα ομόλογα. Έτσι η εμπορευσιμότητα είναι διασφαλισμένη.

Σχόλια

  1. Κονομα για τους κλασικους κλεφτες, συν τα ποσοστα που θα καρπωθουν, ταχα για να βοηθησουν να βγουμε στις αγορες. Και ολοι αυτοι οι μεσολαβητες θα τα παρουν ΑΜΕΣΩΣ, και εμεις στο Φιναλε θα το πληροσουμε διπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου