H ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ.



Την εκκένωση 4 οικισμών της ΠΕ Γρεβενών, ζήτησε πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει τις τελευταίες ώρες το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει στην περιοχή.

Οι οικισμοί είναι: Δίπορο, Κέντρο, Νησί και η Αγαλέη. Συνολικά και στους 4 οικισμούς μένουν 5020 κάτοικοι.
Ο Περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ζητώντας μάλιστα την άμεση παρέμβαση εναέριων μέσων, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, που απειλεί πλέον κατοικημένους οικισμούς.
Όπως αναφέρει ο Ptolemaios, oι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες οδήγησαν σε δύσκολες καταστάσεις για τους άνδρες της Πυροσβεστικής, και η προσπάθεια πλέον εστιάζεται στο να αποτραπεί η φωτιά να πλησιάσει τους οικισμούς, που υπάρχουν πολλές αγροτικές κατοικίες με άχυρα κλπ (εύφλεκτα υλικά).

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΑ

Η πρώτη πυρκαγιά κατακαίει από την Κυριακή (01/08) στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Δασύλλιο, Πεντάλοφο Κοζάνης και Σαμαρίνα Γρεβενών.

Η δεύτερη φωτιά στο Φελί Γρεβενών ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες και εκτείνεται σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων. Δραματική είναι η κατάσταση με τα άγρια ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στις φωτιές, καθώς η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Σχόλια