ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.


Το υπουργείο Τουρισμού των Σκοπίων, συνεχίζει τις προκλήσεις γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα συμφωνηθέντα με την Ελλάδα.
Τώρα προωθεί τουριστικά τη χώρα, με το: Macedonia Timeless, που σημαίνει Αιώνια Μακεδονία.

Είναι ενδεικτικό του ότι η επίσημη τουριστική ιστοσελίδα της χώρας, λειτουργεί τόσο με την αρχική ονομασία www.macedonia-timeless.com, όσο και με μία νέα, την www.northmacedonia-timeless.com, με την ένδειξη Μacedonia’s official tourism web site.

Από την πλευρά μας αναλισκόμαστε στις δηλώσεις της κα. Αριστοτελίας Πελώνη, κυβερνητικής εκπροσώπου, που απευθύνθηκε στον Ζόραν Ζάεφ καλώντας τον να απέχει από την διχαστική ρητορική για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό του ποδοσφαίρου και της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Σκοπίων στο EURO, εκεί όπου η διπλή ονομασία πήγε <<περίπατο>>.

Όπως αναφέρει η mixanitouxronou το <<Macedonia Timeless>> καθιερώθηκε το 2009. O τότε πρωθυπουργός Γκρουέφσκι προωθούσε ένα σχέδιο <<αρχαιομακεδονοποίησης>> της σλαβικής πλειοψηφίας. Στο πλαίσιο αυτό, προέβαλε τη χώρα μέσω εντυπωσιακών σποτ, τα οποία προώθησε σε τοπικά και διεθνή δίκτυα (CNN, EURONEWS, TRAVEL CHANNEL κ.ά.). Στην ουσία, οι γείτονες παρουσιάζονταν ως απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, ενώ παράλληλα προωθούνταν τα περίφημα «μακεδονικά» κρασιά.


Σχόλια