ΒΕΛΓΙΟ. 3 ΦΥΛΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΑΡΣΕΝΙΚΑ, ΘΗΛΥΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΑ.


Από την ηλικία των 11 ετών, τα παιδιά θα ομαδοποιηθούν σε τρία φύλα,αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο στο Βέλγιο, ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στον επανασχεδιασμό αποδυτηρίων, αθλητικών μαθημάτων και τουαλετών. Αυτό δημοσιεύεται στην «Dernière Heure» και το sputniknews. Η πρωτοβουλία ανήκει στην υπουργό Παιδείας του Βελγίου, Καρολίν Ντεσίρ, ώστε να καταπολεμήσει την ομοφοβία και την τρανσφοβία όπως αναφέρει η ίδια και να διασφαλίσει την καλύτερη συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών της κοινότητας LGBTQIA+.

Το θέμα της διοικητικής καταχώρισης των τρανσέξουαλ, απασχόλησε το Βελγικό κράτος το 2018 και δόθηκε το δικαίωμα αλλαγής φύλου, χωρίς ιατρικές καταστάσεις, αν και προηγουμένως ήταν απαραίτητη η απόδειξη της γενετήσιας λειτουργίας.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε μερικώς αυτόν τον νόμο αργότερα, θεωρώντας ότι εισάγει διακρίσεις επειδή δεν υπήρχε επιλογή για μη δυαδικά άτομα.

Από τον Σεπτέμβριο, οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν το <<ουδέτερο φύλο>> κατά την εγγραφή των παιδιών τους σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Να αναφερθεί ότι η Πέτρα ντε Σούτερ, τρανσέξουαλ γυναίκα, έγινε η πρώτη στην Ευρώπη που διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιων Επιχειρήσεων στο νέο υπουργικό σχήμα του Βελγίου.

Σχόλια