ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ 16-24 ΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ


Δύο συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας εμβολίων, έδειξαν υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό περιστατικών μυοκαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση εμβολίων mRNA κατά του κορονοϊού σε άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
 
Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα τα κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς (το 81% ) είχαν πάντως πλήρη ανάρρωση. Η παρουσίαση για τα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό, έγινε από μια συμβουλευτική επιτροπή προς την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, FDA.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δυστυχώς τα στοιχεία για τις επιπτώσεις των εμβολίων και ειδικότερα των mRNA που έρχονται στη δημοσιότητα, ειδικότερα για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας, έρχονται να προβληματίσουν μεγάλο μέρος του επιστημονικού προσωπικού, κυρίως για  τους νέους ανθρώπους, επιπτώσεις  που παρατηρούνται με αυξημένο ρυθμό.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 

Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, J&J) για την ηλικιακή ομάδα 25-29, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ότι σπάσαμε το φράγμα των 4 εκατ. εμβολιασμένων με μια δόση, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν φτάσει τα 2,3 εκατ. Τα άτομα 60 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 71% με μία δόση ενημέρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχόλια