ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΟΤΑΛ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι Γάλλοι ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας.
Τα στελέχη της διοίκησης του Γαλλικού ενεργειακού κολοσσού της Total, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης.
Πηγές, επιβεβαιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. 
Η Total είναι διαχειριστής κοινοπραξίας που συμπληρώνεται από την Αμερικανική ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια και έχει μισθώσει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις θαλάσσιες παραχωρήσεις <<Δυτικά της Κρήτης και Νοτιοδυτικά της Κρήτης>>.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:
Έρευνα: Ερευνώνται οι ελπιδοφόρες περιοχές, αρχικά με γεωφυσικές διασκοπήσεις του πυθμένα, κυρίως σεισμικές, προκειμένου να εντοπιστούν στόχοι, δηλαδή κατάλληλες τεκτονικές ή και στρωματογραφικές δομές στο υπέδαφος, που μπορεί να έχουν λειτουργήσει ως <<παγίδες>> υγρών και αέριων υδρογονανθράκων.
Ανάπτυξη και παραγωγή: Διεξάγονται η εξόρυξη υδρογονανθράκων με αξιοποίηση των γεωτρήσεων του προηγούμενου σταδίου ή την όρυξη νέων, καθώς και η κατεργασία, η αποθήκευση και η μεταφορά αυτών και των παραπροϊόντων τους σε εγκαταστάσεις φόρτωσης για περαιτέρω διάθεση. Στο στάδιο αυτό περιλαμβάνεται η υλοποίηση όλης της απαραίτητης υποδομής, όπως εγκαταστάσεις κατεργασίας, προσωρινής αποθήκευσης και φόρτωσης, δίκτυο αγωγών μεταφοράς κλπ.

Αποξήλωση-αποσυναρμολόγηση εγκαταστάσεων και αποκατάσταση περιοχής: Μετά την ολοκλήρωση της εκμετάλλευσης ενός πεδίου υδρογονανθράκων, ακολουθεί το στάδιο της σφράγισης των σωληνώσεων όλων των ερευνητικών και παραγωγικών γεωτρήσεων, της αποσυναρμολόγησης και της απομάκρυνσης όλων των επιφανειακών εγκαταστάσεων και των υποδομών παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς και η αποκατάσταση της περιοχής.

Σχόλια