ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡ....ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΦΕΚ.


Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας 3 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου το βράδυ.

Για να μεταβαίνουν σε χώρους εστίασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα καφέ, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS με κωδικό 6 στο 13033.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Εστιατόρια (πλην φοιτητικών), καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, θα μπορούν να λειτουργούν, αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή μουσικής.

Τα καταστήματα θα κλείνουν στις 22:45, δηλαδή 15 λεπτά πριν την έναρξη του απαγορευτικού κυκλοφορίας στις 23:00. Όλοι θα πρέπει να είναι στα σπίτια τους στις 23:00, ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι αξιοποιούνται μόνο οι εξωτερικοί χώροι και υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική η μάσκα μέχρι οι πελάτες να καθίσουν στο τραπέζι, ενώ θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της απολύμανσης χώρων και τραπεζοκαθισμάτων.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Τα καταστήματα που θα ανοίξουν θα παραμένουν κλειστά από τις 11 μ.μ. έως τις 5 π.μ. 

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα σε self tests. Το κόστος για το ένα self test θα καλύπτεται από το κράτος, ενώ για το δεύτερο θα καλύπτεται από τον εργοδότη.

Οι πελάτες θα επιτρέπεται να κάθονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, παρά μόνο καθήμενοι. 

Σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως 6 άτομα. Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια πρέπει να είναι 90 εκατοστά έως 1,8 μ ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι καρέκλα στον ενδιάμεσο χώρο.

Δεν θα οριστεί μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά.

Θα επιτρέπεται η χρήση του μπαρ μόνο με καθήμενους πελάτες. Επιτρέπεται να είναι δίπλα - δίπλα έως δύο σκαμπό. Η επόμενη δυάδα σκαμπό θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Απολυμαντικά θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε τραπέζι.

Οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Υποχρεωτικά μάσκα θα πρέπει να φορούν και οι πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

Οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια πρέπει να έχουν ως εξής:

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, 0,90 εκ. 

1,20 εκ. όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο.

Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα, σε κάθε ένα εκ των δύο 1,80 εκ.

Σχόλια