ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΗ. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ


Μεγάλο κύκλωμα που διακινεί αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και από εκεί για όσους θέλουν, στην Κεντρική Ευρώπη, δραστηριοποιείται από τον Αύγουστο. Το κύκλωμα έχει
ΟΔΗΓΟ, ενώ παρευρίσκεται και ένας ΕΠΟΠΤΗΣ ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την καταγραφή και μαγνητοσκόπηση τυχόν παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (push back, ξυλοδαρμούς κτλ).
Έχουν δοθεί στους συμμετέχοντες αναλυτικές οδηγίες και τυπωμένη διακήρυξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ομάδες κλείνουν μετά από αυστηρό έλεγχο στο Telegram, αριθμούνται και δεν ξεπερνούν τα 8-10 άτομα για λόγους ασφαλείας.
--Το Telegram είναι ένα δωρεάν λογισμικό, υπηρεσία πλατφόρμας, λογισμικό ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Η υπηρεσία παρέχει κρυπτογραφημένη κλήση βίντεο από άκρο σε άκρο, VoIP, κοινή χρήση αρχείων και πολλές άλλες δυνατότητες.--

Υπάρχουν επίσης ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ που ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις ενέδρες απο Συνοριοφύλακες. Έχουμε όπως αποκαλύπτεται και συνεργασία κάποιων από τα μειονοτικά χωριά. Κοιμούνται την ημέρα σε πολυσύχναστα μέρη και ταξιδευουν μόνο νύχτα.
Ο εγκέφαλος βρίσκεται στο Βελιγράδι και συχνάζει σε καταστήματα τουρκικών συμφερόντων.
Με σύνθημα ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ και μόνο κόστος τα οδοιπορικά και τα αναλώσιμα έχει αποκτήσει τεράστια δημοφιλία.

Αναμένεται οργανωμένη μαζική απόπειρα τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανίου και μέσα στο Eid al-Fitr, (
Mουσουλμανική εορτή που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας).

Όπως δείχνει ο αρχικός χάρτης, υπάρχει ραγδαία αύξηση της πίεσης το τελευταίο διάστημα στον Έβρο κυρίως μεταξύ Νυμφαίας και Μικρού Δερείου (2) όπως και μεταξύ Καστανέων και Ορμενίου (1) με τις βουλγαρικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια. Στο 3 και 4 οι ροές κινούνται σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
twitter.com/stavroforos


Σχόλια