337% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Huriye Yamanyılmaz, Συντονίστρια Πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης Εξαγωγέων (AKIB), δήλωσε ότι οι ξένες πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Τουρκία εντός της ένωσης τον Μάρτιο ανήλθαν σε 1,24 δισ. δολάρια. Αυτό συνεπάγεται αύξηση 44% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

H ίδια ανέφερε ότι το Ιράκ είναι το πρώτο με 92,7 εκατομμύρια δολάρια και κατά 95% αύξηση στη λίστα των χωρών που εξάγουμε περισσότερο τον Μάρτιο, η Ιταλία είναι δεύτερη με 122 τοις εκατό και 65,2 εκατομμύρια δολάρια και η Ολλανδία είναι τρίτη με 63 εκατομμύρια δολάρια. Σπάσαμε ένα ρεκόρ αξίας 55,8 εκατομμυρίων δολαρίων επιτυγχάνοντας αύξηση 1096% στην αγορά της Νιγηρίας.

Σε άρθρο τους τα tourkikanea αναφέρουν ότι η Yamanyılmaz  σχολιάζοντας σχετικά με τις εξαγωγές ανά χώρα είπε πως τη Νιγηρία ακολουθεί η Ελλάδα με αύξηση 337% και 29,6 εκ. δολάρια.

Huriye Yamanyılmaz ανέφερε ότι οι ξένες πωλήσεις τους κατά τους πρώτους 3 μήνες του 2021 έφτασαν τα 3,24 δισεκατομμύρια δολάρια. (Anadolu Agency / Sezgin Pancar).

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

HABERLER.COM

Σχόλια