ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΡΗΚΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ


Ο ερευνητής και ιδρυτής του εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας MenidiMedica στην Αιτωλοακαρνανία κ. Δημήτρης Ποντίκας, εδώ και ένα χρόνο έχει αναπτύξει μοριακό τεστ για την ανίχνευση του SARS-CoV-2 με ακρίβεια που αγγίζει το 97%.  

Πρόσφατα ανέπτυξε και πειραματικό φάρμακο που εξαλείφει τον ιό μέσα σε 48 ώρες! Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές του, συνάντησε μόνο κλειστές πόρτες!

Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα χρησιμοποιούν ήδη την «πατέντα» του ερευνητή Δημήτρη Ποντίκα, αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία. Εδώ στην Ελλάδα η αδιαφορία της πολιτείας είναι εμφανής.

Το μοριακό τεστ λειτουργεί με τεχνολογία RT-LAMP και δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 20 λεπτά, ενώ το κόστος του είναι υποπολλαπλάσιο του rapid test. Οπως εξηγεί ο κ. Ποντίκας, η ιδέα του έμεινε «σκονισμένη» στα συρτάρια των αρμοδίων έως και σήμερα! «Το πρώτο πράγμα που πρότεινα κατά την επικοινωνία που είχα έως και τον Ιούλιο με κυβερνητικούς παράγοντες είναι να το χρησιμοποιήσουμε στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς δίνει ακριβές αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση» λέει με πικρία και προσθέτει: Δεν αποκλείεται στο μέλλον η χώρα μας να κάνει εισαγωγή των τεστ αυτών, σε λίγο καιρό.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, ο ίδιος και η ομάδα του έφτιαξαν ένα σύμπλεγμα τριών νανοσωματιδίων, το ένα εκ των οποίων λειτουργεί ως άγκιστρο απέναντι στην ακίδα S και τα άλλα δύο αδρανοποιούν τον ιό.

«Σε δύο μέρες από την ώρα που χορηγήσαμε το φάρμακο σε 30 κυτταροκαλλιέργειες, εξαφανίστηκε η παρουσία του ιού και συνεχίσαμε μέχρι τη δέκατη μέρα να χορηγούμε το πειραματικό φάρμακο για να διαπιστώσουμε αν θα είχαμε κυτταροτοξικότητα, αν δηλαδή σε μια ενδεχόμενη εφαρμογή σε στάδιο τρία σε ανθρώπους θα εμφανίζονταν παρενέργειες. Τα δεδομένα τα έχουμε όλα στα χέρια μας, αλλά χρειαζόμαστε συνεργασία με κρατικό φορέα και φαρμακευτική εταιρία για να πάμε στο επόμενο στάδιο» αποκαλύπτει.

Ο Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Ποντίκας έστειλε στις 23 Απριλίου του 2020 γραπτό μήνυμα μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας και στον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ζητώντας ακρόαση μόλις δέκα λεπτών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Κύριε καθηγητά, καλησπέρα σας. Παρακινούμενος από παλαιότερους συναδέλφους που γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ταπεινοφροσύνη σας, τολμώ να σας ενοχλήσω, ενημερώνοντάς σας σχετικά με “προτάσεις – λύσεις” που αφορούν στη θεραπεία και την ολοκληρωμένη διάγνωση του SARS-COV2. Ασχολούμαι 12 έτη αποκλειστικά με την έρευνα, προωθώντας προϊόντα μιας ατομικής βιοτεχνολογικής εταιρίας, με αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο! Από καθήκον και χωρίς υποκρυπτόμενα συμφέροντα, παρακαλώ θερμά όπως διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για ακρόαση 10 λεπτών. Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό, Δημήτριος Ποντίκας. Ιατρός Ερευνητής R&D Menidi Medica»

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 

dimokratianews Κέλλυ Φαναριώτη

Σχόλια