ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η Ελλάδα αισθάνεται ότι απειλείται από την Τουρκία και εξοπλίζεται συνεχώς. Η Αθήνα αποφάσισε να δαπανήσει 10 δισ. εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς. Η Ελλάδα πριν λίγα χρόνια βρισκόταν σε μνημόνια. Τώρα ελέω πανδημίας, η Αθήνα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ενώ τα χρέη τους είναι βουνό, θέλουν όπλα. Οι Γάλλοι στηρίζουν ξεκάθαρα την Ελλάδα και οι Έλληνες παρά τα προβλήματα τους, θέλουν να ενισχυθούν οι ΕΔ.

Η Τουρκία όμως θα πάρει και τα υποβρύχια και τα εξαρτήματα που της λείπουν για τα τεθωρακισμένα ALTAY. Μην ξεχνάμε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

ΑΡΘΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Tagesschau ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε άλλο άρθρο της η ίδια εφημερίδα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hellasjournal, δημοσιεύεται ότι η Αλβανία του Έντι Ράμα, η Βουλγαρία του Μπόικο Μπορίσοφ και η Ιορδανία του βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα με βάση τους αριθμούς θανάτων ανά εκατομμύριο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Δείχνει να τον ενοχλούν τα θετικά σχόλια διεθνώς για την Ελλάδα και προσπαθεί να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι δεν είναι success story, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Ιορδανία.

Πόσο λογικό, όμως, είναι να συγκρίνει κανείς τέσσερις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους χώρες; Το ίδιο είναι η Αθήνα ως μητροπολιτικό κέντρο και προορισμός ταξιδιωτών με τα Τίρανα, τη Σόφια και το Αμάν; Προφανώς όχι. Αυτή η παράμετρος, όμως, επηρέασε αποφασιστικά στα αρχικά κρίσιμα στάδια τη διασπορά του κορονοϊού. 

Σχόλια