ΠΑΡΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ Β΄ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

40χρονη νοσηλεύτρια του ΕΣΥ στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, μητέρα δύο παιδιών, παρέλυσε στα πόδια από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre, αφού έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η νοσηλεύτρια  μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου παρουσίασε υψηλό πυρετό, κόπωση και παράλυση στα κάτω άκρα. Υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται από τους γιατρούς προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί, ενώ λαμβάνει ειδική θεραπεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, η νοσηλεύτρια δεν ταλαιπωρούνταν από κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν. 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της. Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου. Έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Εχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί και έχει τρομοκρατηθεί. Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της.

Σχόλια