Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΛΙ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ>> ΚΑΙ <<ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ>>

Ο Μίχαελ Ροθ, Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα <<24 ώρες>> της Βουλγαρίας, πήρε καθαρή θέση υπέρ των Σκοπίων, αναφέροντας ότι το βέτο της διαδικασίας έναρξης συνομιλιών για ένταξη στην Ε.Ε της Βόρειας Μακεδονίας,  θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ένωσης και οτιδήποτε άλλο θα ήταν σοβαρό πολιτικό λάθος και θα απειλούσε την ασφάλεια της Ευρώπης.

Η Γερμανία θέλει έναν συμβιβασμό με την Βουλγαρική πλευρά, ώστε να πραγματοποιηθεί η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη με τα Σκόπια ως το τέλος του έτους. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα <<The Hellenic Information Team>>, ο Γερμανός υπουργός για την Ευρώπη, ενσωματώσει το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ στην ατζέντα και πάλι.

Η  Βουλγαρία έχει εμποδίσει την έγκριση του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά τα άλλα 26 κράτη μέλη της ΕΕ δεν συμφωνούν με τα αιτήματα της Σόφιας για άρνηση της <<μακεδονικής γλώσσας>> και της <<μακεδονικής ταυτότητας>>.

Αυτή είναι η τελευταία υπουργική συνάντηση υπό τη Γερμανική Προεδρία, αφού από την αρχή του νέου χρόνου θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ η Πορτογαλία. 

Σχόλια