ΙΣΡΑΗΛ. ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 2 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ


Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, ένας άνδρας 75 ετών πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του από το εμβόλιο της Pfizer εχθές το πρωί.

Ήδη ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, με σύσταση ειδικής επιτροπής από το αρμόδιο υπουργείο, συστήνοντας μάλιστα και ειδική επιτροπή. 

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Chezy Levy, δήλωσε τα συλλυπητήρια του αναφέροντας: Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα  πρώτα ευρήματα δεν δείχνουν σχέση μεταξύ του θανάτου του άνδρα και του εμβολιασμού του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον τύπο, όταν η Pfizer παρουσίασε τα δεδομένα ασφαλείας της στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι δύο συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου. Ένας από τους νεκρούς ήταν ανοσοκατεσταλμένος, (άμυνα οργανισμού χαμηλή).

Να σημειωθεί ότι στο Ισραήλ, οι αρχές εντείνουν τους εμβολιασμούς με γρήγορους ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι μπορεί να επιτρέψουν την έξοδο από την πανδημία τον Φεβρουάριο.

Σχόλια