ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ. ΑΝΑΚΥΡΗΞΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗ.


Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα σε αρκετές πολιτείες-κλειδιά που μπορεί να καθορίσουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακήρυξε σήμερα τη νίκη του επί του δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα εκλογικά αποτελέσματα από <<αμφίρροπες>> πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως <<μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων>> προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

<<Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα>> των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδεις και πρωτοφανείς τις δηλώσεις Τραμπ.

<<Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή>>, δήλωσε η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

ΦΒ

Μόλις ο πρόεδρος Τραμπ άρχισε να αναρτά πρόωρες διεκδικήσεις για νίκη, αρχίσαμε να αναρτάμε προειδοποιήσεις στο Facebook και στο Instagram ότι συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων και ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τον νικητή, αναφέρει η Facebook Inc σε ανακοίνωση της.

Σχόλια