ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ

Η ανανδρεία αυτών που υπογράψανε τη συμφωνία των Πρεσπών να αντιδράσουν και οι τάσεις της σημερινής Ελληνικής κυβέρνησης να μην στέκεται στο ύψος των υποσχέσεων πριν αναλάβει την εξουσία, έρχεται σήμερα να <<αποδείξει>>, ότι το παιχνίδι μάλλον ήταν στημένο.

Αυτό εκμεταλλεύεται η πλευρά του γειτονικού κρατιδίου. Έτσι, ο Ζόραν Ζάεφ, εμφανίστηκε βέβαιος για την ένταξη της «Μακεδονίας» όπως ανέφερε στην ΕΕ.


<<Ο Λαός της Μακεδονίας κοιτούσε πάντοτε και συνεχίζει να κοιτάει προς το μέλλον. Όλα τα προβλήματα, οι κατοχές και οι αποκλεισμοί ξεπεράστηκαν και ξεπεράστηκαν λόγω της επιθυμίας για ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ζωή.
Έτσι είναι τώρα. Προσβλέπουμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο μοναδικός μας δρόμος για ένα καλύτερο αύριο. Αφήνουμε την απομόνωση στο παρελθόν επειδή γνωρίζουμε ότι το μέλλον της Μακεδονίας είναι Ευρωπαϊκό. Με αυτό το όνομα, συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις. Είναι τόσο Ευρωπαϊκό όσο και Μακεδονικό. Θα ενταχθούμε ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά>>, ανέφερε ο Ζάεφ σε ανάρτησή του στα ηλεκτρονικά μέσα.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

<<Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη συνεργασία σας και παραμένουν δεσμευμένες να στηρίξουν την περαιτέρω Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Βόρειας Μακεδονίας, γράφω για να μοιραστώ την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έγκριση διαπραγματευτικού πλαισίου για τη Βόρεια Μακεδονία. Η χώρα σας έχει αποδειχθεί ένας έμπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ένας σπουδαίος φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει κρίσιμο αμοιβαίο συμφέρον και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη διεξαγωγή της διακυβερνητικής διάσκεψης για τη Βόρεια Μακεδονία, κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Προεδρίας»  

ΦΙΛΙΠ ΡΙΚΕΡ, Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ 

Και συνεχίζει ο ίδιος: Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες και ελπίζουμε ότι η σκληρή δουλειά σας θα οδηγήσει σε συνεχή πρόοδο στην ενταξιακή σας πορεία στην ΕΕ. Παραμένουμε συνεργάτες σας και είμαστε αισιόδοξοι ότι μια διακυβερνητική διάσκεψη, που σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Σχόλια