ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ


Τα Γαλλικά αυτοκίνητα, βρίσκονται πλέον παρά την οικονομική κρίση, σε πολύ υψηλές θέσεις στις πωλήσεις στη χώρα μας σε αντίθεση με το παρελθόν.

Η ραγδαία αύξηση οφείλεται και στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. 

Όπως αναφέρει το newsauto, συγκρίνοντας τα μερίδια πωλήσεων στην Ελλάδα των γαλλικών μαρκών (Citroen – DS, Peugeot, Renault–Dacia) τη φετινή χρονιά βλέπουμε μια σαφέστατη άνοδο, από ότι πριν από 2 και 3 χρόνια Ειδικότερα, από το 17% που ήταν το συνολικό μερίδιο των Γάλλων στην Ελλάδα το 2017, το 2018 αυξήθηκε στο 18,6% και πλέον το 2020 έχει φτάσει στο 19,9% με σαφείς ανοδικές τάσεις.

Να σημειωθεί ότι οι ταξινομήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στη Γαλλία ήταν μέχρι τώρα για φέτος 62.688 μονάδες.

Γενικά στην αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως λόγω των μέτρων που επιβάλλονται για να περιορισθεί η επιδημία του κορονοϊού, έχουμε μειώσεις στον όγκο των πωλήσεων των αυτοκινήτων, αναφέρει το Automotive News Europe. Οι πωλήσεις στην Κίνα μόνο τον Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 80%, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη θα μειωθούν έως και 20% για το 2020, σε σχέση με το 2019. Οι επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού συνεχίζουν να έχουν έντονο αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά αυτοκινήτων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του BIL Sweden Mattias Bergman.

Το καλοκαίρι η Γαλλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα πακέτο τόνωσης για την αυτοκινητοβιομηχανία. Παρέχει κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Το πακέτο περιλαμβάνει βοήθεια για την επέκταση σταθμών φόρτισης και υποστήριξη για προμηθευτές μικρομεσαίων ανταλλακτικών.

Σχόλια