ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ 19 ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 με 05:00 στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου εφαρμόζονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα μας, μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. 

Στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές (ανάμεσα τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη) θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Μετά τις 00:30 θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση όσων πηγαίνουν στη δουλειά, καθώς και  για περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, για το που εργάζεται ο μετακινούμενος και που τον απασχολεί η επιχείρηση.

Η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε με μάσκα, την οποία θα αφαιρούμε όταν καθόμαστε στο τραπέζι. 

Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα.  

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Η Κοζάνη και η Καστοριά που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα,  η Λάρισα, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, η Βοιωτία, η Καρδίτσα, η Κέα-Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα.

Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Επίπεδο 1 Ετοιμότητας: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.

Επίπεδο 2 Επιτήρησης: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου: Καστοριά, Κοζάνη.


Σχόλια