ΣΤΟ CNN ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ.

<<Η Έλληνίδα πρόεδρος προκαλεί την Τουρκία με την επίσκεψη σε ένα μικρό νησί στο κέντρο της ανατολικής Μεσογειακής διαμάχης.....>>

Για εβδομάδες, η Ελλάδα και η Τουρκία αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο, προκαλώντας φόβους ότι μια διαμάχη μεταξύ δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πλήρη περιφερειακή κρίση, ανέφερε το CNN. Ωστόσο, το CNN είχε αρχικά έναν πιο προκλητικό τίτλο δηλώνοντας ότι η Ελληνίδα πρόεδρος «προκαλεί την Τουρκία».

Ο Νικ Ρόμπερτσον από το CNN είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Κυριακή στο μικροσκοπικό Ελληνικό νησί Καστελόριζο για την 77η επέτειο της ανεξαρτησίας και της ένωσής της με την Ελλάδα. Όταν ρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα θα πάρει νέα μαχητικά Rafel και φρεγάτες για να αυξήσει το μέγεθος των στρατευμάτων του Ελληνικού στρατού, η κα. Σακελλαροπούλου είπε στο CNN: «Όχι μόνο για να στείλει ένα μήνυμα, αλλά αν θέλετε να έχετε ειρήνη, πρέπει πάντα να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τον πόλεμο - ορισμένοι αρχαίοι Έλληνες το έχουν πει, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. "Ο ερευνητής του CNN ρώτησε έπειτα «έρχεστε εδώ μπροστά στην Τουρκία σε μια περίοδο έντασης, δεν είναι και αυτό προκλητικό μήνυμα;» Στην οποία η κα. Σακελλαροπούλου απάντησε με μετριοπάθεια «Δεν νομίζω ότι μια ειρηνική επίσκεψη από την πρόεδρο της Ελλάδας μπορεί να είναι προκλητική με οποιονδήποτε τρόπο».

Ωστόσο, μετά τη συνέντευξη, η δημοσίευση του άρθρου με τον τίτλο «Η Ελληνίδα πρόεδρος προκαλεί την Τουρκία με την επίσκεψη σε ένα μικρό νησί στο κέντρο της ανατολικής Μεσογειακής διαμάχης», υπήρξε ένα πλήθος καταγγελιών από Έλληνες χρήστες κοινωνικών μέσων εναντίον του CNN.

Οι Έλληνες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο τόνισαν ότι ένας πρόεδρος που επισκέπτεται οποιοδήποτε μέρος της διεθνώς αναγνωρισμένης κυριαρχικής του επικράτειας δεν μπορεί να θεωρηθεί προκλητικός με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή, αλλά επίσης τόνισε ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε την ίδια μέρα την τουρκική πόλη του Antifellos (Αντίφελλος, Τουρκικά: Kaş), μόνο λίγα λεπτά με καραβάκι από το Καστελόριζο, χωρίς λόγο.

Μετά το μαζικό παράπονο, στο τέλος του άρθρου, το CNN έγραψε «Ο τίτλος αυτής της ιστορίας έχει ενημερωθεί», με τον νέο τίτλο του άρθρου να είναι «ο Έλληνας πρόεδρος επισκέπτεται ένα μικρό νησί στο κέντρο διαμάχης της ανατολικής Μεσογείου, εξοργίζοντας την Τουρκία».

Σχόλια