ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟ. ΗΡΘΕ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ

 


ΗΤΑΝΕ ΠΛΕΚΤΑΝΗ;

ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από λίγο ανέφερε ότι είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και πως δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη ανέφερε, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Είναι τεχνικές περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προορίζονται να συμπληρώσουν και όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση της έντασης.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την διάψευση από την Ελληνική κυβέρνηση για τα περί συμφωνίας συνομιλιών.

Η όλη κατάσταση συνάδει με προηγούμενες δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν στις 7 Νοεμβρίου 2019: Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist. Μεταξύ των άλλων ανέφερε επίσης: Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός στην στρατηγικής σημασίας απόφαση των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και είμαστε μάρτυρες μίας επίθεσης άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται συμφέροντά μας , χωρίς συντονισμό (Συρία).

Στο μεταξύ όπως ανέφερε πριν λίγο το ΑΠΕ - ΜΠΕ,  την ξεκάθαρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων ερωτηθείς σχετικά και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καλούν την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες οι οποίες οδηγούν σε κλιμάκωση. Ειδικότερα ο Πήτερ Στάνο επεσήμανε ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαροι και αποφασισμένοι να δείξουν την αλληλεγγύη της ΕΕ στα δύο κράτη-μέλη που επηρεάζονται, την Κύπρο και την Ελλάδα.