ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΖΕΡΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Όπως μετέδωσαν πρίν λίγη ώρα ΜΜΕ από την περιοχή των συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, 200 Αζέροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις σημερινές συγκρούσεις, ενώ καταστράφηκαν 30 στρατιωτικά οχήματα, 30 drones του Αζερμπαϊτζάν και ένα τουλάχιστον ελικόπτερο. Δύο τουρκικά UAV εκτέλεσαν αποστολές προσβολής στο πεδίο μάχης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συλλέγοντας πληροφορίες. Πέντε πολύωρες πτήσεις τουρκικών UAV Bayractar, έχουν εκτελεστεί σήμερα. Εκτός από τις μαχητικές αποστολές εκτελούν και αποστολές επιτήρησης και παρατήρησης του πεδίου της μάχης κατευθύνοντας τις αζερικές δυνάμεις σε σημεία της αρμενικής αμυντικής διάταξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και στο αρμενικό έδαφος.

9 τουρκικά Bayraktar TB2 έχει αναπτύξει η Τουρκία στην περιοχή, όπως επίσης και τεθωρακισμένα, ενώ βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν ισλαμιστές μισθοφόρους από την Συρία να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε πλήρη υποστήρηξη στην Αρμενία, ενώ το Πακιστάν στους Αζέρους, αφού πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αρμένιο ομόλογό του Ζοράμπ Μνατσακανιάν και επιβεβαίωσε τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Μόσχα ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Και το ΝΑΤΟ ζητά να σταματήσουν οι συγκρούσεις. <<Οι δύο πλευρές πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις συγκρούσεις>>, είπε ο Τζέιμς Απατουράι, ειδικός εκπρόσωπος του Γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για την περιοχή του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, προσθέτοντας: Το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες της Ομάδας του Μινσκ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα του Μινσκ, όπου συμπροεδρεύουν η Γαλλία, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, συγκροτήθηκε το 1992 με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.


Σχόλια