ΑΚΟΥ ΖΑΕΦ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Ζόραν Ζάεφ:
 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονα μας έδωσε μάχη για τον Ευρωπαϊκό μας δρόμο.Όσα έχει κάνει από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για εμάς. 

Με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γινόταν συζητήσεις και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός για την ένταξή μας. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν.

Σχετικά με την ένταση Ελλάδας - Τουρκίας, ο ίδιος ανέφερε:  στην ένταση που επικρατεί στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζητώντας την έναρξη διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Το θέμα είναι σημαντικό για όλη την περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Τουρκία. Καταρχάς, εγώ είμαι ο Ζόραν Ζάεφ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και την πετύχαμε μέσα από το διάλογο, προσπαθώντας να δεχθούμε και να προστατεύσουμε τον εταίρο της άλλης πλευράς. Στηρίζω πολύ την απόφαση της Τουρκίας να αποσύρει τα πλοία(!!!!) και στηρίζω την επιτροπή για την αποκλιμάκωση του προβλήματος.

Αυτά ανέφερε ο πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας μιλώντας στο euronews.

Ο κ. Ζάεφ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και αύριο θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχόλια