Η ΛΕΠΕΝ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Οι απειλές του Ερντογάν εναντίον του Εμμανουήλ Μακρόν απευθύνονται στην Γαλλία. Αντιμέτωποι με αυτές τις απειλές και παρά τις διαφωνίες μας, είμαι αποφασιστικά πίσω από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε διαδικασία πρόκλησης. 

Les menaces d'Erdogan à l'encontre d'Emmanuel Macron visent en réalité la France. Face à ces menaces, et malgré nos millions de désaccords, je suis résolument derrière le Président de la République française. Erdogan est dans une démarche de provocation.

Αυτή την ώρα όπως όλα δείχνουν υπέρ των συμφερόντων Ελλάδας και Κύπρου τάσσεται σταθερά η Γαλλία. 

Όπως αναφέρει το hellasjournal, ο Πρόεδρος Macron υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, όχι μόνο για λόγους πώλησης οπλισμού, αλλά κυρίως, επειδή Αθήνα και Λευκωσία έδωσαν την ευκαιρία στη Γαλλία να επιστρέψει ως η μοναδική αξιόπιστη ευρωπαϊκή δύναμη σταθερότητας και αποτροπής στη Μεσόγειο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είναι ξεκάθαρος: Δεν θα επιτρέψει στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του Ερντογάν να κυριαρχήσουν σε μια περιοχή όπου πρέπει να προεξάρχει η σταθερότητα, η ειρήνη, η συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Η σύνοδος των εφτά χωρών της ΕΕ της Μεσογείου, στην Κορσική, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την πειρατική Τουρκία: Να σταματήσει τις παράνομες προκλήσεις. Να σεβαστεί το Διεθνές και το Δίκαιο της Θάλασσας. Να αποσύρει το πολεμικό ναυτικό. Να τερματίσει τις εισβολές στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα και στην Κυπριακή ΑΟΖ. Διαφορετικά θα υποστεί σοβαρές κυρώσεις και επιπτώσεις στην ενταξιακή πορεία της.

Το αντιτουρκικό μέτωπο είναι η ισχυρότερη απάντηση στην τουρκική πειρατεία. Να μετεξελιχθεί σε στρατιωτικές συνεργασίες και αμοιβαιότητα αλληλεγγύης. Η πολιτική Macron και η ισχύς της Γαλλίας με τη δύναμη αποτροπής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διασώζουν το τρωθέν γόητρο της ΕΕ.

Έναντι της αλητείας και της πειρατείας της Τουρκίας ισχύει η δήλωση Macron (20.8.2020): «Σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στη Μεσόγειο, πρέπει να είμαι συνεπής σε λόγια και έργα. Οι Τούρκοι μόνο αυτό υπολογίζουν και σέβονται». Δηλαδή, τη Γαλλική ισχύ και την πολεμική ετοιμότητα της Ελλάδος.

Σχόλια