ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΟΤΖΙΑ.

Κοτζιάς: Θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων. Για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, βρέθηκε η πλειοψηφία στο Ελληνικό κοινοβούλιο από το 2017. Είναι αυτοί που θέλουν να τελειώνει το θέμα.

Αυτά ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη πού έδωσε στο πρακτορείο MIA των Σκοπίων: Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν τη συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί, πρόσθεσε μεταξύ των άλλων στη συνέντευξή του.

Ο τέως υπουργός χαρακτήρισε ηλιθιότητες τις θέσεις που υποστηρίζουν πως: Εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, κι εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς. Μόλις περάσει ένα διάστημα δύο - τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων. Θα σας πώ και κάτι ενδιαφέρον. Οι Έλληνες Μακεδόνες δεν αντιδρούν τόσο όσο οι Πόντιοι στη Μακεδονία. Είναι θέμα ταυτότητας και όχι γεωστρατηγικών συμφερόντων. Τόσο με την ΠΓΔΜ, όσο και με την Αλβανία το πρόβλημά μας έγκειται στα ζητήματα ταυτότητας, όχι σε γεωστρατηγικά θέματα

Σχόλια