ΗΞΕΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Στο άρθρο του στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Le Monde για έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει: Το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταλήξουμε σε έγγραφη συμφωνία. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά και του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος μέσω των ηλεκτρονικών μέσων επιτέθηκε στον πρωθυπουργό γιατί δεν είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Ο κ. Κατρούγκαλος συγκεκριμένα έγραψε: Ο κ. Μητσοτάκης απεκάλυψε σε ξένα ΜΜΕ, όχι στον ελληνικό λαό, ούτε στους αρχηγούς που «ενημέρωσε», ότι η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία, στην ίδια συνάντηση που είχε υποβαθμίσει ως τάχα «υπηρεσιακή». Τι λέει αυτή η συμφωνία; Επίσης σε ποια βάση διεξάγονται οι τεχνικές συνομιλίες υπό το ΝΑΤΟ που προχθές διαψεύδονταν αλλά σήμερα επιβεβαιώνονται; Δεν έχει δικαίωμα στην αλήθεια ο ελληνικός λαός;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεν άφησε αναπάντητη την ερώτηση, με αποτέλεσμα να μάθει ο Ελληνικός λαός ότι πολλά πράγματα δεν γνωρίζει για το πως λειτουργούν οι πολιτικοί και η πολιτική. 

Είπε λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο κ. Τσίπρας είχε πλήρη ενημέρωση για τις συζητήσεις του πρωθυπουργού. Ίσως ο κ. Κατρούγκαλος να έχει χαθεί στη μετάφραση. Μας κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Κατρούγκαλος ρωτάει εμάς και δεν ρωτάει τον αρχηγό του. Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης, όταν έχουμε κάτι να πούμε, το λέμε δημοσίως.

Σχόλια