ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΗΤΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Διεθνής πλέον τύπος, δεν κρατάει τα προσχήματα. Η Τουρκία χάνει έδαφος και κινδυνεύει σε τυχόν πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα αναφέρουν αναλυτές, την ώρα που κάνουν το γύρο του κόσμου τα ψέμματα των Τούρκων, ότι η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ έπαθε ζημιά και όχι η Τουρκική, με τις φωτογραφίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την κοινή άσκηση με το Γαλλικό πολεμικό ναυτικό την Πέμπτη, να δείχνουν το Ελληνικό πλοίο με αριθμό F-451, να πλέει μπροστά από Γαλλικό ελικοπτεροφόρο.

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, προφανώς ο τούρκος κυβερνήτης υπολόγιζε ότι ο Έλληνας κυβερνήτης θα φοβούνταν και θα έκοβε ταχύτητα αφήνοντας τον να περάσει από μπροστά του. Όμως το ΛΗΜΝΟΣ κράτησε κανονική πορεία με την ίδια ταχύτητα και η πρύμνη του σφήνωσε στην «κοιλιά» του “KEMAL REIS”. Η τουρκική KEMAL REIS πήγε να κάνει μαγκιά στην φρεγάτα Λήμνος και βρέθηκε στο συνεργείο του τουρκικού ναυστάθμου για επισκευή. Τα τουρκικά μέσα υποβαθμίζουν το γεγονός, καθώς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι είχε δίκιο ο κυβερνήτης του «KEMAL RAIS» αφού έπλεε αριστερά του «ΛΗΜΝΟΣ». Υπάρχουν πλείστα αποδεικτικά στοιχεία (συντεταγμένες - ραντάρ- βίντεο) που το αποδεικνύουν.

Μπορεί η στρατηγική Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική να επέφερε κάποια εδαφικά κέρδη στη Συρία και το βόρειο Ιράκ και τη Λιβύη, νέες βάσεις στη Σομαλία και το Κατάρ και την ικανότητα να επιδεικνύει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της στις αεροπορικές επιθέσεις, αλλά έχει αποξενωθεί ή προκαλεί δυσφορία σε πολλές χώρες. 
ΟΙ ΗΤΤΕΣ
Όπως μεταδίδεται απο τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση έχει κουραστεί από τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας με διάφορα αιτήματα προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ρωσία έχει κουραστεί να επιτίθεται στις κοινές περιπολίες της με την Τουρκία, στους από τους Τούρκους υποστηριζόμενους εξτρεμιστές, τους οποίους φιλοξενεί η Άγκυρα στο Idlib και σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να είναι έξαλλοι πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι.
Οι Σύριοι ετοιμάζουν στρατεύματα για μία γενική επίθεση εναντίον των εισβολέων Τούρκων.
Στη Λιβύη περιοχές που ήθελαν να καταλάβουν οι υποστηριζόμενοι από τους τούρκους μένουν στα χέρια του Χαφτάρ. 
Το Ιράκ αποφάσισε να μην δεχτεί τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα αφού η Τουρκία σκότωσε Ιρακινούς αξιωματικούς στα σύνορα.  
Η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γίνεται όλο και πιο στενή.
ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ το The Jerusalem post 
Η γενική στάση της Τουρκίας δεν δείχνει ότι θέλει πραγματικά μια σύγκρουση με την Ελλάδα μια Ευρωπαϊκή χώρα και μέλος του ΝΑΤΟ.  Θέλει μια ελεγχόμενη κρίση ώστε να μπορεί να δημιουργεί πρωτοσέλιδα στον τουρκικό τύπο και να εμφανίζει εικόνα κραταιάς ναυτικής χώρας που επιτέλους καταφέρνει και «σπάει» έναν ανύπαρκτο αποκλεισμό στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Το Τουρκικό Πρακτορείο Anadolu, δημοσιεύει διαρκώς χάρτες και πρωτοσέλιδα για το πώς διεκδικεί περιοχές μεταξύ Κύπρου και Κρήτης.        
Έστειλε το Oruc Reis, ένα μεγάλο ερευνητικό σκάφος, να πηγαίνει μπρος-πίσω στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου μακριά από τις ακτές της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, παρουσιάζοντάς το ως «διάλυση του Ελληνοκυπριακού αποκλεισμού».
Σύμφωνα με την “The Jerusalem post” δεν υπάρχει λόγος για την Τουρκία να ερευνά την υφαλοκρηπίδα τόσο μακριά από τα σύνορά της, όταν δεν έχει καν ερευνήσει  τα νερά κοντά στις ακτές της.  
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
ΑΠΕ - ΜΠΕ
ieidiseis

Σχόλια