ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Οι Αρμένιοι  συντρίβουν τους Αζέρους στις συγκρούσεις που συνεχίζονται αυτή την ώρα, αφού  Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αλληλοκατηγορούνται ότι παραβίασαν την εκεχειρία κατά μήκος των συνόρων τους.

Οι δύο πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε σύγκρουση για την αποσχισμένη περιοχή του Αζερμπαϊτζάν, κυρίως εθνοτική αρμενική περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αν και οι τελευταίες συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από την περιοχή Tavush στη βορειοανατολική Αρμενία, περίπου 300 χιλιόμετρα από τον ορεινό θύλακα.


Σήμερα Τρίτη, είχαμε τουλάχιστον εννέα στρατιωτικούς νεκρούς, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, κυρίως εκ μέρους της Ρωσίας.

Από την πλευρά της η Αρμενία ανακοίνωσε τις πρώτες απώλειες, με τον θάνατο δύο μελών των ενόπλων δυνάμεων της, που σκοτώθηκαν όπως αναφέρθηκε από εχθρικά πυρά.

Οι Τούρκοι θεωρούν το Αζερμπαϊστάν <<αδερφή>> χώρα, μιά χώρα που ταπεινώνουν στις τελευταίες συγκρούσεις οι Αρμένιοι.

Στο παιχνίδι είναι έτοιμη να μπεί και η Άγκυρα, με δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε μεταξύ των άλλων: Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ζωές μας για το Αζερμπαϊτζάν.

Δηλώσεις έκανε και ο Ακάρ, ο οποίος ανέφερε: Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι με τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, η οποία έχει καταλάβει παράνομα το Άνω Καραμπάχ και είναι επιθετική εδώ και χρόνια και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν, τους οποίους δεχόμαστε ως «ένα έθνος, δύο κράτη».

Από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται και η κατάρριψη ενός UAV που ανήκει στο Μπακού, Ισραηλινής προελεύσεως, αφού το Ισραήλ εξοπλίζει τους Αζέρους με διάφορα οπλικά συστήματα.

Σχόλια