Η ΛΕΞΗ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΑΛΥΣΙΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΤΗΣ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΙΩΠΑ. Η ΕΕ <<ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ>>. ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΩΦΕΥΕΙ.

Μετά τις απαράδεκτες προκλήσεις από την Τουρκία με τελευταία αυτή του υπουργού  Άμυνας της, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε τους Έλληνες αξιωματούχους γιά τις επισκέψεις τους σε ορισμένες βραχονησίδες μιλώντας στο BBC και για το ότι με βάση τη Συμφωνία της Λωζάνης, 23 νησιά δεν μπορούν να στρατιωτικοποιηθούν αλλά 16 από αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν από την Ελλάδα, αλλά και τα ψεύδη του ότι η Γαλλία δεν συμμορφώθηκε με την πολιτική του ΝΑΤΟ και υποστήριξε τον Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη, έρχονται τώρα οι Τούρκοι να δείξουν το πραγματικό τους κατακτητικό πρόσωπο. 

Ο Ερντογάν, ξεκίνησε την πολιορκία της Λιβύης με τρεις Navtex, δεσμεύοντας τρεις περιοχές νότια της Κρήτης μια εκ των οποίων φτάνει μέχρι την Μάλτα. Ο τουρκικός στόλος που έχει συγκεντρωθεί εδώ και μερικές μέρες στο ναύσταθμο του Ακσάζ, θα πλεύσει προς την Λιβύη, καταλαμβάνοντας θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Μάλτας.

Έτσι ναυτικές δυνάμεις της γείτονος, θα αποκλείσουν ολοκληρωτικά  τη Σύρτη και θα ελέγχουν τη Βεγγάζη δίπλα στον κόλπο της Σύρτης, αλλά και το Τομπρούκ κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ένα στρατηγικό σημείο που η Αίγυπτος χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή σε περίπτωση επέμβασης της Τουρκίας, είναι η αεροπορική βάση Τζούφρα μαζί με την Σύρτη. Η βάση είναι σημαντική και τώρα χρησιμοποιείται από τους Ρώσους για την ανάπτυξη μισθοφόρων και μαχητικών αεροσκαφών για στήριξη πρός τον Χαφτάρ.

Για πρώτη φορά έχουν ξεκινήσει αποστολές και τουρκικών μαχητικών από την Τουρκία, ενώ θα εμπλακούν και εναέρια τάνκερ.

Η Τουρκία θέλει με κάθε τρόπο να καταλάβει την Σύρτη και να αποφύγει την διχοτόμηση της Λιβύης σε ανατολική και δυτική. Χωρίς τις πετρελαιοπηγές της Σύρτης το ανατολικό μελλοντικό λιβυκό κράτος δεν θα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά.

Εάν υπάρξει ανατολική Λιβύη, τότε το τουρκολιβυκό μνημόνιο ακυρώνεται, καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να έρθει σε συμφωνία με το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχόλια