ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ

Και ενώ μέχρι σήμερα το απόγευμα καταγράφηκαν δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου Ελληνικού χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, όπως διέρρευσε  στον τύπο, δόθηκε εντολή ανάκλησης των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και μετάβασης στις μονάδες τους. 
Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχει κινητικότητα σε δύο περιοχές, στην περιοχή τoυ νοτιοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο, ενώ όλος σχεδόν ο Ελληνικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο. 2 υποβρύχια του ΠΝ βρίσκονται στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Μεγίστης καθώς και 2 φρεγάτες του στόλου. 
Σε πλήρη ετοιμότητα και η Πολεμική μας αεροπορία, έτοιμη να συνδράμει κατά της απειλής από τους Τούρκους, όπου και όταν χρειαστεί. Έχουν στοχοποιηθεί όλες οι εγκαταστάσεις του τουρκικού ναυστάθμου στο Ακσάζ, οι οποίες και θα πληγούν πρώτες από την Πολεμική Αεροπορία συγχρόνως με αποθήκες όπλων και κέντρα διοίκησης στη Σμύρνη.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, για συζητήσεις όπως ανακοινώθηκε γύρω από τις σχέσεις Ευρώπης - Τουρκίας.
Σχετικά με τις τελευταίες προκλήσεις από την Τουρκία, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: Είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε. 
Όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή, η στρατιωτική ηγεσία είναι της άποψης ότι πρέπει να χτυπήσουμε άμεσα σε περίπτωση που οι Τούρκοι προχωρήσουν σε έρευνες εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η πολιτική ηγεσία όμως αρέσκεται σε σενάρια συνομιλιών, δείχνοντας διστακτικότητα, αλλά αφήνει ανοικτά επιπλέον σενάρια.
Με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ζήτησε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. <<Οι τουρκικές προκλητικές και επιθετικές ενέργειες κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας συνεχίζονται παρά την απερίφραστη καταδίκη τους από Ευρωπαϊκής πλευράς και όχι μόνο δεν εμπεδώνουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών χωρών, αλλά αυξάνουν τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή και διαταράσσουν την ασφάλεια και την ειρήνη. Είναι σε γνώση της επιτροπής η νέα προκλητική και επιθετική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας; Σε τι κυρώσεις προτίθεται να προβεί κατά της Τουρκίας που οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της;>>.

Σχόλια