Η ΚΥΠΡΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΑΘΗΝΑ ΣΙΩΠΑ

Αποστολή στην Κύπρο ενισχυμένου σώματος του Ελληνικού Στρατού για να δημιουργηθεί αποτρεπτική προοπτική απέναντι σε μια ενδεχόμενη τουρκική επέλαση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, την ώρα που το γεωτρύπανο Yavuz και το σεισμογραφικό Barbaros βρίσκονται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η Ελληνική κυβέρνηση πρός το παρόν σιωπά <<εκκωφαντικά>>.  Όπως φαίνεται δυστυχώς, η  Αθήνα αντιμετωπίζει την Κύπρο ως εταίρο στην ΕΕ, την ίδια ώρα που θέλει να συνομιλήσει με την Τουρκία για την ΑΟΖ. 

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προωθεί λύσεις μόνο μέσω συζητήσεων, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας του τις συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις απειλές για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου, ζητώντας την βοήθειά του. 

Άγγιξαν τα περιφερειακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές επίλυσης των διαφορών στην Κύπρο, αναφέρει η δήλωση του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε κατόπιν κυπριακής πρωτοβουλίας και ενόψει και της επετείου για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σχόλια