ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Άμεση αποχώρηση από τις κοινές Νατοϊκές περιπολίες στη Μεσόγειο ανακοίνωσε σύμφωνα με Γαλλικά ΜΜΕ το Παρίσι, αρχής γενομένης από τη ναυτική επιχείρηση Sea Guardian.

Αφού το ΝΑΤΟ στηρίζει συνεχώς την Τουρκική πλευρά, υπάρχει αυτή την ώρα η διπλωματική αυτή κίνηση Μακρόν, που στόχο έχει το ΝΑΤO και τον ΓΓ του, Γενς Στόλτενμπεργκ, μέ άσκηση πιέσεων και πρός τα υπόλοιπα μέλη της συμμαχίας που τον στηρίζουν, προκειμένου να αντιδράσουν δυναμικά στην τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη.

Η εφημερίδα Opinion αναφέρει πως η Γαλλική κυβέρνηση, έχει αποστείλει ήδη σχετική επίσημη επιστολή στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
Σε ανταπόκρισή της η ΕΡΤ, αναφέρει ότι η Τουρκία κατηγορεί ανοιχτά το Παρίσι ότι υιοθετεί μια καταστροφική προσέγγιση στη Λιβύη, απαντώντας στις επικρίσεις του Γάλλου προέδρου  Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος είχε μιλήσει για ιστορική και εγκληματική ευθύνη της Άγκυρας στη Λιβύη, η οποία σπαράσσεται από έναν εμφύλιο πόλεμο.
Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν ή μάλλον την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, δεν βρίσκεται στη Λιβύη, παρά μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της με καταστροφική νοοτροπία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Σχόλια