ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ?

Οι μασκοφόροι άνδρες που εργάζονται για την Ελλάδα ωθούν τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία, αναφέρει η έκθεση DW

Οι Ελληνικές δυνάμεις της ακτοφυλακής σαμποτάρουν σκόπιμα τα σκάφη των προσφύγων και των μεταναστών στην ανοικτή θάλασσα ως μέρος μιας στρατηγικής για να τους ωθήσουν πίσω στην Τουρκία, μακριά από τα Ελληνικά νησιά της Λέσβου και της Σάμου;

Ο Γερμανικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Deutsche Welle (DW) ανέφερε με ερωτηματικό τη Δευτέρα σχετική είδηση ανδρός ως εξής: Υπήρχαν πέντε μασκοφόροι άντρες. Ο ένας οδηγούσε, δύο μας χτύπησαν με ραβδιά, ένας κατέστρεψε το σκάφος μας και τον κινητήρα μας με ένα μαχαίρι. Ο πέμπτος μας παρακολουθούσε. Η DW ανέφερε για σχετικό βίντεο που παρέσχε ο Αφγανός πρόσφυγας, με τον κωδικό Farhad. «Δείχνουν την τρύπα στο σκάφος, έναν κινητήρα που έχει καταστραφεί και απελπισμένους ανθρώπους, που τελικά πήδηξαν στο νερό για να προσπαθήσουν να κολυμπήσουν προς την ακτή της Λέσβου ενώ σπρώχνουν το σκάφος. Μια γυναίκα κουνάει τη γροθιά της και κραυγάζει. 
«Έστειλαν τους φίλους τους να καταστρέψουν το σκάφος μας - τώρα μας παρακολουθούν».
Πράγματι, ένα Ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής είναι ορατό στο βίντεο», δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός. Η DW ανέφερε ότι η συμμετοχή της Ελληνικής ακτοφυλακής «είναι δύσκολο να αποδειχθεί».

Την <<είδηση>> δημοσίευσε η dailysabah

Σχόλια